Bezoek stadhuis Roeselare tijdens Open Wervendag

5/5/2023

Zondag 7 november is er Open Wervendag in Vlaanderen. Ook in Roeselare kan je twee werven bezoeken, en wel twee projecten die aansluiten op het warmtenet van Mirom.

Tijdens Open Wervendag kunnen geïnteresseerden grote en/of opmerkelijke projecten in aanbouw gaan bezoeken en er meer te weten komen over de technieken die er gebruikt worden. Duurzaamheid is een duidelijk thema en zeker in Roeselare. Want daar kan je gaan kijken naar nieuwbouwproject W.E.S.T. en naar de werf van het nieuwe stadhuis. Beide projecten worden in de afwerkingsfase aangesloten op het warmtenet van Roeselare.

Vooral het nieuwe stadhuis zal wel wat kijklustigen lokken. Niet enkel zal dat project een belangrijke plek worden voor alle inwoners, het wordt ook het meest duurzame stadhuis van Vlaanderen. Daar zijn meerdere redenen voor, want al van bij de afbraak werden er telkens duurzame keuzes gemaakt. Maar ook op vlak van energie uiteraard. Het nieuwe stadhuis zal immers verwarmd én gekoeld worden met de restwarmte van de afvalenergiecentrale van Mirom. De ondergrondse buizen die die schone energie tot in het stadhuis brengen, worden dit voorjaar aangelegd. 

Zondag kan je er alvast meer over te weten komen in de kelders van het stadhuis. De buizen van het warmtenet zelf zullen er nog niet zijn (da's voor later dit jaar) maar een woordje uitleg wél. Kom gerust eens langs, al kan het nuttig zijn om vooraf in te schrijven via de website van de stad Roeselare.