Binnenkort start werken aan de Sint-Michielsstraat

29/9/2023

In oktober volgt een nieuwe fase van de warme werken in hartje Roeselare. De aanleg in de Sint-Michielsstraat is de laatste fase die wat verkeershinder met zich kan meebrengen.

De start van de werken in de Sint-Michielsstraat is voorzien voor 9 oktober. Dan wordt het stuk van het Sint-Michielsplein afgesloten tot aan het residentiële project dat wordt aangesloten. Doorgaand gemotoriseerd verkeer zal dan niet meer mogelijk zijn, in geen van beide richtingen. Er wordt wel een omleiding voorzien. Verkeer dat uit de richting van de Meensesteenweg komt, zal via de Rijselstraat of de Bollenstraat, en vervolgens de Zuidstraat richting Grote Markt kunnen. 

Omgekeerd zal het verkeer dat vanuit de Manestraat komt via de Arme-Klarenstraat, Blekerijstraat, Molenstraat en Iepersestraat uitkomen op de plek waar de Sint-Michielsstraat overgaat in de Meensesteenweg. 

Voor voetgangers blijft de doorgang zoals gewoonlijk gegarandeerd en ook fietsers zullen - te voet met de fiets aan de hand - door kunnen. De garages van residenties in de zone blijven bereikbaar.

Voor de ophaling van het afval worden aan beide uiteinden van de werfzone ophaalpunten voorzien. De ophaling verloopt voorts gewoon conform de voorziene kalender.

Deze fase zou ten laatste eind november afgerond moeten zijn.