Demo warmtenet tijdens gratis beurs Future Lab

6/3/2024

Op vrijdag 15 maart kan jong en oud gratis naar de wetenschapsbeurs 'Future Lab' in Roeselare. Vanaf 17 uur kan je er terecht op een infobeurs en er zijn lezingen over klimaat en duurzaamheid. Mirom is er ook bij. Je kan zelfs uitzonderlijk een onderstation van het warmtenet ontdekken.

Future Lab is een initiatief van MSKA Roeselare, Howest en de stad Roeselare. Er zijn workshops voor jongeren rond AI, VR en bio informatica, en lezingen van onder meer Nic Balthazar. Daarnaast is er ook een infomarkt met stands rond duurzaam bouwen, klimaat en engineering. 

Maar ook Mirom is er aanwezig. Jelle Rabaut geeft er uitleg over ons warmtenet. Omdat MSKA Roeselare een van de scholen is die van onze 'schone warmte' geniet, kunnen de bezoekers bovendien ook gaan kijken naar het onderstation ter plekke. Een unieke kans, want doorgaans zijn die locaties natuurlijk niet publiek toegankelijk. 

Ben je nieuwsgierig naar de werking van het warmtenet? Zit je met een specifieke vraag? Kom dan zeker eens langs en check de Mirom-infostand ter plekke.

De infomarkt is open van 17 tot 20 uur, de toegang is gratis.