Nieuw stuk warmtenet pal bij de bron

4/9/2023

Dinsdag 5 september wordt een deel van het warmtenet tijdelijk afgesloten. Op deze manier kunnen de medewerkers vlot een nieuw aangelegd stuk vlak bij de energiecentrale van Mirom aankoppelen en in gebruik nemen.

Het is een meevaller dat we deze week genieten van een stralende nazomer, want dinsdag 5 september wordt een deel van het warmtenet even afgesloten. De verwarming is vermoedelijk nog niet op veel plaatsen in gebruik, dus zal de hinder zeer beperkt zijn. Voor een aantal grote aansluitingen waar sowieso permanent warm sanitair water nodig is (zoals Het Laere, AZ Delta Brugsesteenweg of De Waterdam) zal een back-up ketel overnemen. 

De onderbreking is nodig omdat deze week een nieuw stuk warmtenet in gebruik wordt genomen. Het nieuwe stuk werd de voorbije weken aangelegd op de terreinen van Mirom, vlakbij de bron dus. Het nieuwe stuk wordt de komende dagen aangesloten. Eens dat gebeurd is, kan het oude deel dan verwijderd worden. Of toch voor een deel, want enkele meters lopen onder de gebouwen van de energiecentrale door. Om (ook op lange termijn) geen stabiliteitsproblemen te hebben, blijven die buizen zitten en zullen ze worden gevuld met zand. 

Indien alles vlot verloopt en er geen onvoorziene factoren opduiken, zijn de werken in de loop van donderdag 7 september afgerond en kan de warmtelevering dan hervat worden. Het mooie weer hoeft dan uiteraard nog niét te stoppen.