Profpeloton passeert aan werf warme werken

31/3/2023

Heel wat bedrijvigheid in het hart van Roeselare. De start van Dwars door Vlaanderen bracht het profpeloton tot in het centrum, maar daar zijn ook de uitbreidingswerken aan het warmtenet nog in volle gang.

Woensdagmiddag werd in Roeselare het startschot gegeven van Dwars door Vlaanderen, de laatste voorbereidingskoers op de Ronde. Geen Van Aert, Van der Poel of Pogacar dit jaar, maar met Alaphilippe, Pidcock, Pedersen en co, stonden wel zowat alle outsiders voor zondag aan de start. 

De start was aan het Stationsplein, maar voor de renners de Rodenbachstad achter zich lieten, reden ze eerst nog een lusje door de Roeselaarse binnenstad. Dat parcours leidde hen ook tot aan de werf waar we momenteel het warmtenet uitbreiden. De toeschouwers konden dus niet enkel de wielerhelden, maar ook de kopmannen van onze aannemer gadeslaan. 

Het is trouwens vermoedelijk de laatste editie dat de renners een traject kunnen fietsen waarbij ze niét over ons warmtenet rijden. Tegen volgend jaar loopt ons warmtenet ook in de Patersstraat en Zuidstraat, en raak je de stadskern amper nog in zonder het warmtenet te kruisen.