Werken fase 1 zijn gestart, werf veilig afgebakend

15/3/2023

Maandag is begonnen met de start van fase 1 van de uitbreidingswerken richting nieuw stadhuis. In deze fase wordt het wegdek van de doorsteek gemaakt van Arme Klarenstraat naar Zuidstraat.

Maandagochtend werd er begonnen met het afbakenen van de werfzone en het plaatsen van afsluithekkens om het voor passanten en werklieden veilig te houden. Dinsdag werd dan begonnen met het verwijderen van het wegdek, waarna de eigenlijke graafwerken konden beginnen.

In deze fase zal de aannemer de leidingen van het warmtenet, die vorig jaar tot aan het verkeerseiland met de Sint-Michielsstraat werden geïnstalleerd, door te trekken richting Zuidstraat. Er kan logischerwijs geen gemotoriseerd verkeer door, maar voor voetgangers (en fietsers met de fiets aan de hand) is er altijd doorgang voorzien. Voor de talrijke scholieren wordt een alternatieve route voorzien. 

Op deze pagina vind je een compleet overzicht van de situatie ter plekke en van de omleiding die je moet volgen. Er is in deze fase wel doorgaand verkeer mogelijk van de Vrouwenstraat richting Meensesteenweg, en vanuit de Zuidstraat richting Patersstraat en Grote Markt.

Benieuwd naar de volgende fases? Check de presentatie hieronder: