Werken voor aansluiting Sint-Michielskerk gestart

28/4/2023

Nu fase 1 er op zit, volgt een nieuwe stap in de uitbreiding van het warmtenet: het aansluiten van de Sint-Michielskerk. Deze fase brengt slechts beperkte hinder met zich mee en sowieso niet voor het gemotoriseerd verkeer.

Na het afronden van de asfalteringswerken van de rijbaan van het Sint-Michielsplein, is gestart aan de aansluiting van de Sint-Michielskerk. Die werken zijn nu volop aan de gang en spelen zich af aan de achterkant van de kerk.

Voor het gemotoriseerd verkeer zijn er daarom ook geen gevolgen en ook voetgangers en fietsers kunnen gewoon via het Sint-Michielsplein, van de kant Arme Klarenstraat en Sint-Michielsstraat richting Zuidstraat en Grote Markt. 

Wel is het zo dat voetgangers en fietsers niet meer door kunnen aan de achterzijde van de kerk. Dus niet van het Marie-Louise de Meesterplein naar de Grote Markt of Zuidstraat, en andersom. De werfzone (zie blauw deel op de tekening) is volledig afgesloten. Het is dan ook verboden voor voetgangers of fietsers om langs (of over) de werfafsluiting te kruipen. 

Dit kan voor de arbeiders én voor de fietser of voetganger zelf tot gevaarlijke situaties leiden. Bovendien is er een eenvoudige doorgang vlakbij, door netjes rond de kerk te gaan aan de zijde van het Sint-Michielsplein.